Vali'den 'konteyner' sitemi

"Kar demeden, kış demeden getirip o konteynerleri teslim ettik. Hiç kimsenin konteyneri kümes olarak kullanmaya hakkı yok"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2013 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Valisi Münir Karaloğlu, deprem dolayısıyla kente gönderilen konteynerlerin amaçları dışında kullanıldığını belirterek, "Kar demeden, kış demeden getirip o konteynerleri teslim ettik. Hiç kimsenin konteyneri kümes olarak kullanmaya hakkı yok" dedi.

Vali Karaloğlu, merkeze bağlı Karagündüz köyünde bir araya geldiği muhtarların talep ve sorunlarını dinledi. Köy girişinde yetkililer ve köylüler tarafından karşılanan Karaloğlu, çocuklara oyuncak ve çikolata dağıtarak toplantının yapılacağı taziye evine geçti.

Burada tüm muhtarlardan talepleriyle ilgili dilekçelerini alan Karaloğlu, son 10 yılda özellikle KÖYDES kapsamında çok önemli gelişmelerin yaşandığını belirtti.

Türkiye'nin uyguladığı en önemli projenin, çözüm sürecindeki "Kardeşlik Projesi" olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, projenin başarılı sonuçlanması için herkesin dua etmesini istedi.

Bölgenin huzura ihtiyacı olduğunu, huzurun olmasıyla sorunların tek tek çözüleceğini aktaran Karaloğlu, "Çözüm olduğunda insanlar sağa sola göç etmek zorunda kalmayacak. Onun için bu çözümün başarıyla sonuçlanması lazım. Allah, Başbakanımıza yardım etsin. Ciddi bir risk alarak bu işe koyuldu. Süreç devam ediyor. Ümit ediyoruz ki en kısa sürede başarıyla tamamlanır. Bölgemiz huzur bulur, ilimiz huzur bulur" diye konuştu.

-Konteynerlerin amaç dışı kullanılması-

Van'da yaşanan depremlerde evsiz kalan vatandaşları evlerine yerleştirdikten sonra konteynerleri topladıklarını hatırlatan Karaloğlu, bunları Kilis, Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ ve Muğla gibi illere gönderdiklerini söyledi.

Van'a getirilen 29 bin 500 konteynerden yaklaşık 20 binini gönderdiklerini dile getiren Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Köylerde vatandaş evine geçtikçe bizim konteynerleri teslim almamız lazım ama bazı köylerde vatandaş evine geçmiş, konteyneri kümes olarak kullanıyor. Köy muhtarı olarak buna izin vermeyin. Bu milli servet. Dün bizim ihtiyacımız vardı. Kar demeden, kış demeden getirip o konteynerleri sizlere teslim ettik. Bugün başka insanların ihtiyacı var. Yarın belki yine bizim ihtiyacımız olacak. Hiç kimsenin konteyneri kümes olarak kullanmaya hakkı yok. Bazı köylerde çok temiz, pırıl pırıl, gidip alıyoruz. Bazı köylerde ise vatandaş çiviyle delik deşik etmiş, kümes yapmış, ahır yapmış, içine koyun koymuş. Bunlar yazık. Buna izin vermeyin."

Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmemesi konusunda da muhtarlara çağrıda bulunan Vali Karaloğlu, bu tür olayları muhtarların jandarmaya bildirmesini istedi.

Muhabir: Cemal Aşan / Sıtkı Yıldız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber